Polityka prywatności – leanwpraktyce.pl

Polityka prywatności i cookies portalu leanwpraktyce.pl

Wstęp

Polityka prywatności – leanwpraktyce.pl. Serwis leanwpraktyce.pl administruje danymi osobowymi zgodnie z przepisami Rozporządzenia o Danych Osobowych (RODO). W tym celu do zbierania danych osobowych, przechowywania i każdego innego przetwarzania wykorzystuje odpowiednie narzędzia techniczne i informatyczne oraz stosuje specjalistyczne procedury organizacyjne. Poniżej przedstawiamy zasady, opisujące, jakie dane gromadzimy i w jaki sposób możemy z tych informacji korzystać.

Aby móc w pełni korzystać z ofert i usług serwisów, użytkownik musi zaakceptować treść poniższego dokumentu.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany polityki prywatności leanwpraktyce.pl Wszelkie zmiany będą publikowane niezwłocznie na naszej stronie. Nie będą one miały jednak wpływu na podstawową zasadę – nieudostępniania osobom trzecim danych kontaktowych naszych użytkowników.

Informacje podstawowe

Administratorem danych jest leanwpraktyce.pl

Gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych

W czasie korzystania z wyżej wymienionych stron możecie zostać Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza dodawania komentarzy, czy formularza zapisu do newslettera lub w inny sposób. Podanie danych osobowych jest dobrowolne i stanowi jednocześnie zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych zgodnie z wymogami i ze znaczeniem nadanym ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r. Nr 133 poz. 882 ze zm.).

Dane pozyskiwanie od Użytkowników

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje oraz poprzez gromadzenie plików cookies.

Możemy wykorzystać dostarczone przez Państwa dane kontaktowe (takie jak nazwisko, imię, adres poczty elektronicznej itp.), aby informować Was na bieżąco –pocztą elektroniczną o usługach, które naszym zdaniem mogą Was interesować. Podając nam swoje dane osobowe i kontaktowe w tym adres email, wyrażacie Państwo zgodę na wysyłanie informacji drogą elektroniczną zgodnie z art. 10 ust. 2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz. U. z 2002r., Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Podane nam dane osobowe tj. adresy e-mail itp., są przez nas przetwarzane wyłącznie w celu:

  • Udzielania odpowiedzi na zadawane pytania.
  • Udzielania informacji o oferowanych produktach.

Sposób kontaktowanie się z użytkownikami

Jedyną drogą komunikacji z użytkownikami realizowaną przez serwis leanwpraktyce.pl jest droga mailowa.

Pliki cookies

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Cele wykorzystywania plików cookies

Pliki cookies są wykorzystywane w następujących celach:

  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
  • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
  • możliwości logowania do serwisu;
  • utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu;
  • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług

Zmiana ustawień dotyczących plików cookies

Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies) w urządzeniu końcowym. Informujemy, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji stron internetowych.

Postanowienia końcowe

Dbamy o prywatność naszych Użytkowników, w związku z czym każda osoba korzystająca z naszej witryny WWW zobowiązana jest do przestrzegania zakazu nadużywania środków komunikacji elektronicznej oraz dostarczania przez lub do systemów teleinformatycznych następujących treści:

  • treści o charakterze bezprawnym,
  • treści, które powodują zachwianie pracy lub przeciążenie systemów teleinformatycznych pl lub innych podmiotów biorących bezpośredni lub pośredni udział w świadczeniu usług,
  • treści, które naruszają dobra osób trzecich, ogólnie przyjęte normy społeczne lub które są niezgodne z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa.

W przypadku naruszenia prawa lub gdy będzie to wymagane przepisami prawa, zastrzegamy sobie prawo do udostępnienia posiadanych danych upoważnionym organom i osobom.

Elektroniczna wersja Polityki Prywatności dostępna jest pod tym linkiem.